29 November

Efter att ha jobbat en hel helg natt känns det fantastiskt att komma om hem och sova en stund och se fram emot några lediga dagar.
Det är alltid så spännande att öppna dörren och se vad man möts av.
1. Det är alltid två fantastiskt glada hundar som möter mig ( det vet jag)
2. Hur det ser ut bakom hundarna är mer spännande.
3. Uppfinningsrikedommen är helt underbar hos en Newfoundlandsvalp.
Dagen till ära hade hon tänkt möta matte nytvättad och väldoftande. På något sätt hade hon tagit sig ut i badrummet och hittat en flaska duschtvål, burit ut den i hallen och gjort om flaskan till en sil. Nuffevalptänder lämpar sig speciellt bra för detta ändamål. Kork är onödigt på flaskor (den ska ju i alla fall öppnas helatiden) så den hade avlägsnats. Hittades dock i en annan skepnad en bit i från.
Så klok (?????) var dock min lilla valp att hon inte hade klunkat i sig tvålen, inga mängder i alla fall.
Mattes hemkomst på morgonen är lika med mat och promenad så tankarna på flaskan försvann snabbt. Det är en av Madickens fantastiska egenskaper att hon glömmer fort. Hon är jätte duktig på att förstå innebörden i ordet "Nej" och hon är jätte duktig på att göra samma sak ca tre minuter senare. Tålamod, tålamod.
Efter promenad i -10 grader och snö med massor av bus och upplevelser på vägen är min lilla älskling trött och somnar direkt när vi kommit in.
Bingo! tänker matte och kryper ner i sängen för att sova efter en natts arbete.
Lillhusse Casper är denna dag hemma från skolan och rastar valpen och matte får sova tills klockan är 13.15. Lyxigt!!!När matte däremot vaknar är det något som inte stämmer. En odör som inte brukar infinna sig sprider sig genom huset. Valpen har fått diarré!!!!!!!
Tvål är, som vi alla vet, lösande och även på valpar har det den effekten. Valpen var dock helt oberörd och studsade som vanligt runt benen på matte i glädje att hon ÄNTLIGEN hade vaknat. Efter att ha fått lite mat var det dags för en sväng ut i kylan. Madicken var lyckligare än få. När kopplet tas fram betyder det nämligen att promenaden förflyttas från trädgården till outforskad mark och för en liten valp är det himmelriket. Lika glad som vanligt studsar hon iväg bredvid den evigt sansade Nike. Dock visar det sig att tvålen verkan på avföringen ej slutat och även under promenaden kommer det diarré. Sjuksköterskan i mig ställer genast en omvårdnasddiagnos.
Cirkulation - u.a.
Respiration - ångande utandning relaterat till 10 minusgrader.
Nutrision - Tvål i okänd mängd relaterat till öppen toadörr. Utförda åtgärder- långt samtal med barnen om vikten av stängda dörrar och grindar vid innehav av busig Newfoundlandsvalp. Ordination av Skonkost i form av ris till kvällen.
Akivitet - Mycket hög!!!! Har en hoppande gång och utfällda tänder som oftast sitter fast i Nikes halkrage ( eller fd halskrage)
Allmäntillstånd - Utmärkt.

Efter denna promenad tänker man att den lilla valpen ska var trött.... men inte då. Väl hemma får hon ett sådant aktivitetsryck som aldrig skådatas ( vem sa att Newfoundland var lugna hundar?) Hon hoppar, studsar och biter i allt hon kommer åt. Detta för direkt tankarna till.... INTOX (förgiftning)!!!!!! Kan man få tvålförgiftning?????? Och vad finns det för antidoter i så fall???? Som sjuksköterska vet man ju vad det är för antidot till ex Morfin  och andra sederande preparat.... men tvål. Är det som Jin och Jang. Om tvål är ena sidan är ju smuts andra..... Nej jag tror helt enkelt att vi får rida ut detta anfall. Men en sak är säker, tillsammans med, skor, väskor och andra bitvänliga saker kommer i fortsättningen också tvål och schampo förflyttas utom bithåll för min lilla fantastiska Madick.

Kommentarer
Postat av: Åsa

Du är ju helt underbar! Som vi har skrattat åt er lilla Madick. Smuts, ja kanske fungerar. Men det hittar hon säkert något under snön. Hon är ju bra på att gräva! Annars är ju ris ganska gott också!

Kram från oss alla

2010-12-01 @ 12:59:21
URL: http://www.lotsoffuns.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0