31 januari

Jaha då var första månaden på 2011 avklarad. Kall och mörk som Januari varit ser jag fram emot att gå vidare in i februari som är en månad närmare vår och sommar. Vintern kom tidigt, i mitten av november och har hållt Sverige i ett håst grepp sedan dess.
Detta hindrar inte att jag försöker att hitta roliga saker att fördriva tiden med. En rolig och helt fantastisk sak är att min stora, duktiga och fina pojke Johan har fått sitt eftelängtade körkort. Mycket roligt för honom.
Mamman smider genast planer på att utnyttja det faktum att vi numera är tre körkortsinnehavare i famlijen. Som tur är är den nyblivna innehavaren fortfarnande så entusiastisk att var han kör och vad det innebär spelar inte så stor roll.

Johan har fått sitt körkort.

Madicken har också som jag skrivit förut börjat skolan. Hon överträffar, som jag redan visste, våra förväntningar. Hon har en fantastisk kontakt med Husse under alla momenten. Godissök var en favorit. Visa mig så kan jag är hennes motto. Och mycket riktigt.... efter bara en omgång så klarade hon det galant.
Husse har också fått mer självförtroende och tar med sig den lilla tjejen på div träningsrundor i lydnadens tecken.Lite suddig bild men matte fick hålla sig på ohört och osett avstånd då den lilla Madicken är en matte gris och ylar när hon inte får vara hos sin älskade matte. ♥

Sista helgen i Januari åkte vi till våra vänner Brunbergs. Att åka dit medför alltid trevlig samvaro och en massa äventyr för barnen. Casper och Conrad passade på att hoppa i polen..... utomhus. Jo, de har en uppvärmd pol på altanen.  -5 grader i luften och ca 40 grader i polen. Hu säger jag men grabbarna låg i i ca en timma.


När vi kom hem var både vi och hundarna helt slut. Madicken hade lekt med Ztina hela helgen och Nike hade fått luffsa fritt utan att ha en Madick hängande i pälsen. Mycket skönt för min stora fina hund som ibland faktiskt är ganska trött på den lilla bruna.
Men sover tillsammans gör de gärna och rasade i hop i hallen och gjorde inte många knop mer på söndagskvällen.


Lakritz och Lilla Tjejen

Lakritz och lilla Tjejen har flugit till Nangiala. ♥♥♥

Lakritz (Paradis Oskar) var på luffen de sista sommrarna av sitt liv. Tyvärr glömde han på resan hur man går på låda och började uträtta sina behov lita här och där i huset. Han fick somna his Djurdoktorn den 20/12 2010.
Han kommer alltid att finnas kvar i våra hjärtan.

Paradis Oskar hemma igen. efter att ha varit på luffen sedan Augusti.

Lilla Tjejen var en mycket rädd och orolig katt. Detta gjorde att även hon började uträtta sina behov utanför lådan, framför allt i Conrads säng. Efter att ha konsulterat veterinär fick även hon flyga till Nangiala efter att ha somnat in hos Djurdoktorn. den 20/12 2010.Vi kommer alltid att minnas Er ♥

17 Januari

Oj vad tiden går!!!! Nu är det helt plötsligt 2011. Barnen växer, jag med men det vill jag inte prata om eftersom det är mindre bra att en 44 åring gör det. I min ålder är det bättre att man krymper.
Det finns olika faser i livet har jag märkt. Växa fasen, krympa fasen och akta dej för fett fasen. Kan för mitt liv inte förstå att man alltid hamnar där... inför beach 2011 (vanligt att planera inför). Men lik förbaskat ska man trimma sig efter sommaren... eller efter julen.
Själv är jag inget undantag. Efter att glatt ha "moffat" i mig både godis, god dryck eller andra mindre nyttiga produkter, frågar jag mig alltid lika förvånat om vi har fukt i garderoben eftersom kläderna tycks ha krympt.
Obevekligt ställs jag inför det faktum att om jag inte vill jag gå naken måste jag "krympa i" min kläder.... även i år!

Så kan det gå om man inte aktar sig.

Nog om detta och in på mer roliga ämnen.
Min lilla Madick började skolan i lördags. Valpkurs!!! Madicken är som jag tidigare sagt mycket villig till allt som har med inlärning att göra. Risken är kanske att hon överträffar husse som tillsammans med den lilla bruna studenten ska gå denna kurs. Husse har varit en stor del i hundarnas liv i denna familj men aldrig riktigt tagit ansvar för inlärningen. Detta har matte gjort. Nu har Matten bestämt att det är dags för honom att ta tjuren vid hornen och bidra med lite gränser.
Mina tankar runt detta är dock att Madicken, som är en av de mest inlärningsvilliga hundar jag haft, går så snabbt fram att husse inte hänger med. Som olika trix som hon tycker passar henne ex äta godis ur burken eller hoppa upp i sängen osv.
Som de honjävlar vi kvinnor är, är hon inget undantag. Jag kan riktigt se hur hon smider planer att använda sitt kön och sin underbara charm till sin fördel mot sin "inget ont anande husse"... duktig flicka. Vad hon i planen glömde att inkludera är att det finns en matte med i bilden som vet hur en kvinna tänker.
Kan dock inte låta bli att le lite när jag gång på gång ser hur hon övertäffar våra förväntningar vad beträffar kontakt och inlärning. Vi är så stolta över henne.


13 Januari

Ja så var det nytt år och allt är som vanligt igen. Julen och helgerna är över och lugnet har lagt sig...... så mycket det kan när man har en Madick i familjen. Hon är som vanligt ett yrväder och älskad av alla. Det nya året började som vanligt med att Johan fyllde år.
Min stora pojke har hunnit bli 24 år. Tycker inte det var länge sedan han stod i badrummet och målade små kor med mammas brunkräm kl 04.30 på morgonen. Det gör han inte längre nu är det mer körkort som han lägger sin tid på. Tiden går fort. Jag kommer i håg när alla sa att man skulle ta vara på tiden när de var små för den går så fort och som en tornado från karibien snurrade åren på. 49 cm 2/1 1987 har förvandlats till 190 cm 2011. Lilla gubben.


Tråkiga presenter blir det när barnen är stora men pengar till körkortet stod högst upp på önskelistan så det fick det bli.
Djuren är en stor del i vår familj. Katter och hundar. Barnen är lika delaktiga som vi vuxna men kanske på ett annat sätt än vi. Gos och bus står högst upp på deras lista medans mat och fostran står högst upp på de vuxnas. Mycket kretsar runt vårt lilla yrväder. Madicken är mycket tacksam att busa med eftersom det är det hon lever för. Gos är mer Nikes jobb, börjar man gosa med henne så får du fortsätta. Katterna är också med där det händer sakaer. Nike har varit med och fostrat Plåtis så de har ett speciellt förhållande. Jag är inte helt säker på att de vet om de är hund eller katt.


Vi har ett yrväder til I familjen och hon heter "lilla" Rebecca. Hon är en trotsig tonåring men med hjärtat på rätt ställe. Ibland kommer hon och stannar några dagar när hon behöver vila upp sig från sin mamma och livet i stan. Det är alltid lika roligt när hon kommer . Hon är Mickes yngsta dotter och var 2 år när vi träffades. Full med humor och skratt är hon men hon och vi har riktigt roligt när hon är här. Som mamma till enbart pojkar är det så kul att få lite kvinnligt inflytande.

På lördag ska Madicken börja skolan, valpkurs....... och Micke med. Madicken har tjatat om en ny skolväska..... en stor en som rymmer mycket hundgodis. Husse är nog mer nervös en Madicken.
Tanken var när vi skaffade den lilla bruna att det skulle bli Mickes hund eftersom Nike är en riktig mattegris. Så tyckte inte Madicken som är matte i hälarna överallt..... till och med på toa. Om jag råkar stänga dörren om mig sitter det en liten valp utanför och gnäller.
Valpkursen tillsammans med hussen kanske kan göra henne till husses flicka trots allt. Han sörjer nämligen eftersom han inte är en "Dr Dolittle" som han kallar mig.
Återkommer med info om hur det gick i "skolan".

RSS 2.0